Søg
  • © Anne Lindhard

Hvad siger dine historier om dig?


I denne uge starter hverdagen for alvor i rigtig mange familier. Børn skal begynde i skole - og voksne har første arbejdsdag efter en ugelang ferie.

Rigtig mange børn vil bruge deres første dage til at fortælle om det, de har oplevet i ferien - ofte endda som et obligatorisk punkt på skemaet. Og hvorfor? ... fordi vi lærer af at fortælle og høre historier!

Du har sikkert også allerede fortalt om din ferie til en ven eller kollega - og lyttet til deres tilsvarende. Men har du egentlig tænkt nærmere over, hvad du har fortalt - og hvad du har fået fortalt?

Gør dig selv den tjeneste virkelig at lytte, næste gang du bliver budt inden for i et andet menneskes feriefortælling. Vær åben og interesseret - læg alle domme til side, tag imod historien som en dyrebar gave og spørg dig selv: Hvad fokuserer personen på? Hvad gjorde denne oplevelse vigtig? Hvad siger den mig om fortælleren - om hans/hendes værdier, drømme, udfordringer? Hvad kan jeg lære af den? Hvordan har den gjort mit liv rigere?

Og husk så også at spørge dig selv, når du fortæller om dine ferieminder: Hvad gjorde netop denne oplevelse mest værdifuld for mig? Hvad giver jeg videre til den person, der lytter? Hvad er det vigtigste for mig, at min lytter forstår, føler og tager med sig?

Og husk - nogle gange er det ikke historien i sig selv, der er gaven ... men det bånd, vi knytter til den person, vi deler den med.

Fortæl fortæl ...


11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
  • Facebook B&W
  • LinkedIn B&W
  • White Instagram Icon

BESKYTTELSE AF PRIVATOPLYSNINGER (GDPR):
Udover standardcookies indsamler Storymind.dk udelukkende oplysninger, som du selv indtaster i fx kontaktformularen. Vi deler ikke disse oplysninger med andre.
Du kan få indsigt i, hvilke oplysninger Storymind har registreret om dig, ved at kontakte Storymind pr. mail, og du kan også til enhver tid bede om at få alle oplysninger slettet.


 

Jeg samarbejder bl.a. med
Show More

© 2019 Storymind  |   Lyøvej 31  |  8370 Hadsten  |  annelindhard@storymind.dk  |  +45 6116 6706  |  CVR 34251290