Udgivelser

 

Jeg tror inderligt på, at vi mennesker er mangesidede og at vi har brug for fristeder, hvor vi kan lege og være kreative.

Selvom min primære energi går til coaching og facilitering, så finder jeg ro og nærer min introverte side, når jeg leger med ord, sprog og historier.

Det er en bibeskæftigelse for mig - at forfatte, oversætte og udgive - og samtidig en invitation til dig om at huske slippe din kreativitet løs.

Blå Overflade
Vil du styrke dit teams relationer og skabe forandring via storytelling?

Barnets små manifester

Sæt - 3 grafiske plakater med remser

Grafiske plakater med mine tre remser "Barnets sprogønske", "Barnets legelov" og "Barnets lærelyst". Plakaterne er udarbejdet af unikke-kort.dk, som er en del af bureauet Mini-Marketing.

De kan købes enkeltvis eller som sæt hos www.sprogogleg.dk.

Tager mig tid

Billedbog - Mindfulness til børn

Jeg har, med Storymind som forlag, oversat og udgivet denne smukke billedbog af den belgiske billedkunstner Maud Roegiers, der er en stemningsfuld invitation til børn om at tage sig god tid. Med få, meningsfulde ord og enkle, rolige illustrationer beskriver den, hvordan verden nogle gange kan vende helt forkert, men når vi tager os tid til at mærke efter og gøre de ting, vi har brug for, så kan vi selv være med til at vende den rundt igen.

Den kan købes på sprogogleg.dk.

Barnets lærelyst

Remse skrevet af mig selv

Inspireret af succesen med Barnets sprogønske og Barnets legelov, skrev jeg en remse med fokus på de indre kompetencer, som vi også har gavn af at lære som barn.  Det blev til "Barnets lærelyst", som  jeg lagde  på Yogaspirers Facebook-side d. 9. marts 2016, hvor en velment piratkopi hurtigt kom i omløb på Facebook og trak ufatteligt mange likes og delinger.

Remsen kan købes som flot grafisk plakat hos www.sprogogleg.dk.

Mens jeg sover

En samtalebog om alle de ting, der sker om natten

Jeg har udgivet børnebogen "Mens jeg sover" i samarbejde med fotograf Ulla Rose Andersen og CDR-forlag. Bogen tager udgangspunkt i principperne bag dialogisk læsning og lægger op til samtale om små og store emner mellem et nysgerrigt barn og en nærværende voksen.

 

Bogen kan lånes på bibiloteket eller købes på www.cdr-forlag.dk. Du kan læse via linket her finde en anmeldelse på Bogvægten.dk eller læse pressemeddelelsen (PDF).

Guide: Dit barns sprog 0-6 år. For forældre og andre nære voksne

E-bog om børns sprogtilegnelse

Jeg har skrevet e-bogen Dit barns sprog for firmaet Sprog&Leg. Bogen giver forældre en guide til, hvordan de kan understøtte deres barns sprogtilegnelser helt fra fødslen og til skolealderen.

 

Bogen blev introduceret som en gratis gave til abonnenter af Sprog&Legs nyhedsbrev og kan nu købes på www.sprogogleg.dk.

Da "Baby" fik sit navn

Hyggelig historie til dåbsgave

Jeg skriver historier for Min Bedste Bog, som udgiver personliggjorte børnebøger. Jeg har bl.a. skrevet historien "Da "Baby" fik sit navn", som er en hyggelig og eventyrlig historie om, hvordan et navn lander det helt rigtige sted på lige præcis det barn, det hører til. Bogen kan bestilles på www.minbedstebog.dk

 

Jeg har flere titler på vej hos Min Bedste Bog, bl.a. om at få et kæledyr og skulle have briller.

A Cat Called Sue - A travel story in rhymes

Billedbog på engelsk - til Amazon Kindle

Jeg har skrevet og illustreret denne børnebog på engelsk. Bogen er udviklet som del af et undervisningsmateriale til engelskundervisning i indskolingen: www.play2talk.dk. Den indeholder en historie på rim, der er lette at forstå for danske børn ... og har forslag til spørgsmål og aktiviteter, man kan bruge i den dialogiske læsning af bogen.

Bogen kan købes som Kindle e-bog på www.amazon.com.

Barnets sprogønske

Remse inspireret af amerikansk børnebog

I februar 2015 faldt jeg over entFacebook-opslag fra en amerikansk organisation, der arbejder for at styrke børns læsefærdigheder. Opdateringen citerede en am. børnebog af Dr. John S. Hutton. 

 

Jeg blev grebet af det lille citat, som jeg hurtigt oversatte og tilrettede, så det passede til min idé ... og jeg tilføjede nogle strofer selv. 3. marts, 2015 lagde jeg remsen på Sprog&Legs Facebook-side. Remsen har lige nu 915 likes, 49 kommentarer og 2.621 delinger ... og, sammen med remsen herunder, mere end fordoblede den antallet af Likes på siden fra 712 til ca. 1800. Se opslaget her

Barnets legelov

Remse skrevet af mig selv

   Inspireret af den umiddelbare succes med Barnets sprogønske, satte jeg mig for at lave en remse til Sprog&Leg, der omhandlede firmaets anden dimension: legen.  Jeg skrev remsen "Barnets legelov" og lagde den på Sprog&Legs Facebook-side d. 26. marts 2015. Remsen har lige nu 782 likes, 2.272 delinger. Du kan læse opslaget her.

Remsen kan købes som flot grafisk plakat hos www.sprogogleg.dk.

Fun with Fairy Tales

E-bog på engelsk af Lotte Salling

Lotte Salling har skrevet bogen Aktive Eventyr, som er nyfortolkninger af en masse klassiske eventyr krydret med Lottes skønne rim og remser og fyldt med ideer til leg og aktiviteter. 

Jeg var oversætter og sprogkonsulent, da Lotte og Dafolo ønskede at udgive bogen som e-bog på engelsk. Bogen kan købes her på www.saxo.com.

 

Fuglene vender tilbage

Danske udgave af ungdomsbogen Mercy's Bird af Linda Holeman

Da jeg var ansat hos CDR-Forlag, spottede jeg denne bog på Bogmessen i Frankfurt. Jeg kan ikke sige præcis, hvad der fangede mit blik ... men jeg vidste, at vi måtte have rettighederne. Jeg sikrede dem fra det canadiske forlag, søgte og fik støtte til udgivelse fra den canadiske kulturfond og oversatte den til dansk. 

Bogen var længe én af forlagets bedst sælgende titler, og den er også udkommet på lydbog. Den er nu udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket. Læs lektørudtalelsen her.

Antologien "Læringsmål og taksonomiske redskaber"

Dansk oversættelse af tre essays til lærebog fra Dafolo

Til Dafolos antologi omkring målstyret læring har jeg oversat tre essays skrevet af engelsktalende bidragsydere. Alle essays omhandlede forskellige taksonomiske modeller og værktøjer, som kan anvendes i arbejdet med målstyret læring.

Bogen er målrettet undervisere, og den kan købes via www.dafolo.dk.

Please reload

Andre udgivne oversættelser

Galgebakken - Lois Duncan

CDR-Forlag, 2002

Originaltitel: Gallow Hill

Sammy Keyes og skeletmanden - Wendelin Van Draanen

CDR-Forlag, 2002

Originaltitel: Sammy Keyes and the Skeleton Man

Langt ude (vol. 1-6) - Paul Jennings & Morris Gleitzman

CDR-Forlag, 2002

Originaltitel: Wicked vol. 1-6.

Folkestyret globalisering - MS Danmark

Mellemfolkeligt Samvirke, 2002

Originaltitel: Globalisation by people

Naturens Verden: Livet i skovene - Barbara Taylor

CDR-Forlag, 2001
Originaltitel: Wild Woodlands

Naturens Verden: Livet i byerne - Barbara Taylor

CDR-Forlag, 2001

Originaltitel: The Urban Animal

Stjålne drømme – om børnearbejde - David L. Parker

CDR-Forlag, 2001

Originaltitel: Stolen Dreams

Jeg ved hvad der skete sidste sommer - Lois Duncan

CDR-Forlag, 2000

Originaltitel: I Know What You Did Last Summer

Naturens verden: Livet ved polerne - Barbara Taylor

CDR-Forlag, 2000

Originaltitel: Pole to Pole

Naturens verden: Livet i havet - Paul Bennett

CDR-Forlag, 2000

Originaltitel: Under the Ocean

Bogen om berømte skibsvrag - David & Susan Spence

CDR-Forlag, 2000

Originaltitel: The History of Famous Shipwrecks (oversat under pseudonymet Max Christensen)

Bogen om kampfly - Bill Gunston

CDR-Forlag, 2000
Originaltitel: The History of Fighter Planes (oversat under pseudonymet Max Christensen)

Det uforklarlige: Monstre - J.M. Sertori

CDR-Forlag, 2000
Originaltitel: Monsters

Mellem to tiders lykke - Irene Dische

CDR-Forlag, 1998
Originaltitel: Zwischen zwei Scheiben Glück, men oversat fra engelsk

Please reload

  • Facebook B&W
  • LinkedIn B&W
  • White Instagram Icon

BESKYTTELSE AF PRIVATOPLYSNINGER (GDPR):
Udover standardcookies indsamler Storymind.dk udelukkende oplysninger, som du selv indtaster i fx kontaktformularen. Vi deler ikke disse oplysninger med andre.
Du kan få indsigt i, hvilke oplysninger Storymind har registreret om dig, ved at kontakte Storymind pr. mail, og du kan også til enhver tid bede om at få alle oplysninger slettet.


HANDELSBETINGELSER OG ØVRIGE VILKÅR


 

Jeg samarbejder bl.a. med
Show More

© 2021 Storymind  |   Lyøvej 31  |  8370 Hadsten  |  annelindhard@storymind.dk  |  +45 6116 6706  |  CVR 34251290