top of page
Søg
  • © Anne Lindhard

Hvem tør du dele din historie med?


I dag vil jeg fortælle om en oplevelse, der har berørt mig dybt - og som viser den kraft, en personlig historie kan have. Den kan nemlig lave et skift i vores verden, så det og dem, vi tager for givet, pludselig får nye dimensioner.

Før sommerferien mødtes jeg med en veninde for at shoppe. Vi havde spist brunch og gik nu rundt i butikker, mens vi sludrede om løst og fast. Hun virkede lidt fraværende, og jeg havde spekuleret på, om der var noget i vejen, men havde ikke fundet det rette tidspunkt til at spørge ind.

Hun skulle købe et par rulleskøjter til sin søn, så da vi på et tidspunkt kommer til en sportsbutik, går vi ind. En kvindelig ekspedient henvender sig og efter en kort snak om børn, rulleskøjter og rette pris/størrelse, kravler ekspedienten op på en stige for at finde et passende par.

I samme øjeblik ringer en mobil, og min venindes ansigtsudtryk ændrer sig brat fra smilende til rædselsslagen. Hun famler i sin taske, flår sin mobil op og kaster sig ud i en følelsesladet samtale, som er svær at få hoved og hale i.

Det viser sig, at hun har gået og ventet på en besked om, hvorvidt hendes stedfar er blevet erklæret rask efter en kræftbehandling. Frygten havde fået hende til at holde historien tilbage - som om blot det at tale om det kunne påvirke resultatet i den forkerte retning. Heldigvis er det gode nyheder, og min veninde lader lettelsens tårer få frit løb.

Da er det, magien indtræffer … den kvindelige ekspedient kravler ned fra stigen og giver min veninde et knus med ordene "jeg ved præcis, hvordan du har det". Så fortæller hun os kort sin egen historie om at have været så syg af kræft, at hun var tæt på at dø fra sine to små børn - men også at hun nu er erklæret fuldstændig rask. Hun fortæller historien uden drama og selvmedlidenhed, blot som en åbenhjertig deling inspireret af min venindes ærlige og spontane reaktion. I det øjeblik blev der skabt en unik forbindelse mellem hende og os, og især min veninde, der blev mødt med forståelse - to historier smeltede sammen og skabte et fællesskab.

Det var ikke en langvarig relation, der opstod, men lige der midt i en ganske almindelig sportsbutik på en ganske almindelig hverdag var min veninde ikke længere bare en kunde og den kvindelige ekspedient var ikke længere bare en sælger - gennem de to historier blev de hver især til mennesker af kød og blod. Det var ikke kun et par rulleskøjter, vi tog med os fra butikken den dag.

Vi skal aldrig være bange for at dele vores historie … den kan bryder barrierer ned, og den gør os til de mennesker, vi er.

Ha' en fantastisk sensommer-mandag! <3 :-)


5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page