top of page
Søg
  • © Anne Lindhard

Den største fortæller


I dag vil jeg ikke stjæle mange af jeres dyrebare juledagsminutter – blot minde om, at vi i dag hylder en af vores kulturs første og største storytellers.

Hvis nogen har vist, at historier kan forandre, så er det vist Jesus. Hvad enten man tror på myten/manden eller ej, så er det svært at slippe uden om, at historien om ham – og hans historier – har haft fundamental indflydelse på vores samfund. Folk er blevet omvendte, rørte og mobiliseret gennem hans handlinger, men absolut også gennem hans ord og igennem hans lignelser. Han var en, bogstavelig talt (excuse the pun), gudsbenådet storyteller. Siden hen er hans personlige historie blevet en af kilderne til det vestlige samfunds normer, strukturer og tankesæt.

Og det er præcis det, historier kan gøre: De kan knytte individer og kulturer sammen med et unikt bånd. Med den rette historie kan vi på kort tid fortrænge skepsis, bygge relationer og skabe forståelse for komplekse problemstillinger. Den gode historie oplyser og forandrer vores inderste væsen.

Så fortæl en historie hen over julebordet i aften … det er en af vores største gaver.


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page