top of page
Abstract Lights
Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvordan dans kan styrke dit indre lederskab?

Derfor danser jeg

anne1.png

Brudstykke af min historie: Jeg danser, fordi jeg vil være hele mig.

I 2012 var jeg lige vendt tilbage til mit lederjob i en stor dansk koncern efter barsel med min søn – barn nummer 3 – og var kommet tilbage til en virksomhed, hvos stress, performance, krise og massefyringer var en del af kulturen. Hver dag, når jeg kørte på job, kørte mine tanker i stadig nedadgående cirkler. Jeg havde så lidt respekt for mit sind og min krop, at jeg fantaserede om sygdom og ulykker, der kunne give mig en undskyldning for ikke at møde op.

Stressfravær og en lyn-fyring fulgte – og jeg begav mig ud på den skønneste rejse for at genfinde mig selv og få kontakt til alle de behov og værdier, som jeg havde undertrykt i det meste af min 12 år lange karriere i det private erhvervsliv.

Jeg blev mindfulness-instruktør, børneyogalærer og storyteller. Jeg startede som selvstændig med mit firma Storymind og fik en masse redskaber til at få tankerne på rette spor … men der var stadig en vigtig brik, der manglede: kontakten til min krop.

Jeg har altid elsket at danse, både som motion og til fester, selvom jeg aldrig har ”lært” det for alvor. Så da en veninde en dag siger til mig: ”Du skal altså prøve GROOVE, Anne!”, så spidsede jeg ører. Jeg anede ikke, hvad GROOVE var … men i blind tillid til min skønne, kloge veninde googlede jeg det og fandt ved et lykketræf – nogle ville sige synkronicitet – et hold med opstart ugen efter.

 

Uden at ane, hvad jeg gik ind til, meldte jeg mig på et lukket hold med 12 gange GROOVE hos Nomi Kronberg i Aarhus … og efter første gang var jeg mindblown. Jeg var på én gang forelsket og provokeret … min krop sitrede, og mine tanker snurrede, hver gang jeg kom hjem fra en time. Noget var ved at ske, men jeg kunne ikke sætte ord på det.

Det var der til gengæld en anden, der kunne. I juni 2014 afholdt skaberen af GROOVE, Misty Tripoli, en Masterclass i Aarhus. Jeg meldte mig selvfølgelig til – primært for at få lejlighed til at ”se giraffen” og danse GROOVE med hende, der stod bag.

Hvad jeg ikke havde forventet var, at Misty også havde en historie og en mission med GROOVE, som gik lige i hjertet på mig. Begge dele delte hun med os, før hun åbnede dansegulvet. Hun prøvede, kort fortalt, ikke at få folk til at træne og motionere … hun ville give dem kærlighed til deres liv og deres krop tilbage gennem en måde at danse på, som fjernede alle domme, fejl og forhindringer.

(Bonus-info: Fra jeg var 12-21 år led jeg af en alvorlig spiseforstyrrelse, der startede med livstruende anoreksi og gled over i bulimi … tilstande som satte præg på alle mine teenageoplevelser og på mit forhold til min krop. Jeg tog så i mine tidlige 20’ere en vigtig beslutning og fik mit liv tilbage. Jeg spiste normalt, jeg motionerede, jeg fik uddannelse, job, karriere, mand og tre børn samt lederuddannelse og hele to coach-certificeringer … en masse fine præstationer og BAM, en stressreaktion. Tak for kaffe!)  

 

Min rejse og udvikling af mit sind var jo allerede begyndt, men Misty og GROOVE viste mig nøglen til den dør, jeg endnu ikke havde fået låst op – den fulde accept af mig i den krop, jeg bærer rundt på. Sammensmeltningen af krop og sind. Mindfulness i bevægelse. Flow og friheden til at være mig og bevæge mig som mig. En måde at bruge kroppen på, som ikke handlede om at præstere, men om at NYDE.

I efteråret 2014 meldte jeg mig til uddannelsen som GROOVE-facilitator og fik min certificering i 2015, og jeg blev samtidig facilitator af Chakradance.  Under betegnelsen Moveful Mind faciliterer jeg hold, events og workshops for alle, der vil danse sig til mere flow, frihed og fordybelse - movefulness.  

Læs mere om de dansemetoder, jeg faciliterer:

Kom med i FB-gruppen Moveful med Anne
68401907_2055445034588217_61227514756144
En sansefuld dansefuld samtale

Dans - frihed og mod til at være dig

Jeg kan tale om dans og GROOVE i timevis, så det var med stor glæde, at jeg takkede ja til denne invitation til en samtale om, hvad det at danse uden at skulle præstere kan gøre for vores krop, sind og sjæl ... og hvordan det kan skabe forandringer inden i os, der spreder sig fra dansegulvet ud i vores liv og giver os større mod og frihed til at udfolde os.

Det siger andre ...
Abstract Lights
Testimonial-GROOVE-Nynne1.jpg
bottom of page