Abstract Lights
Vil du styrke dit teams evner til at kommunikere og skabe stærke relationer?

Derfor skriver jeg

Anne Lindhard

En af historierne bag mig og Storymind handler om min kærlighed til historier, fortælling og skrivekunst.

Mit firma hedder ikke Storymind uden grund … navnet er en hyldest til to af mine hjertebørn storytelling og mindfulness

Jeg skriver og fortæller historier. Det har jeg gjort, siden jeg lærte at tale. Historier er mit hjerteblod. Jeg har flere historier i skuffen, end jeg har udgivet, så der er masser af stof at tage af. Jeg er dog særligt glad for historier, der udfordrer vores syn på verden, sindet og hinanden. Historier, der forandrer og forankrer.

Jeg skriver gerne både med humor og med kant – men altid med og fra hjertet. Jeg ønsker, at min læsere skal kunne mærke, at der er et menneske bag ordene. Jeg kan ikke altid planlægge, hvornår lysten til at skrive melder sig – eller hvornår en historie vil fortælles. Derfor er skriveriet ikke (længere) min levevej, men en lidenskab, som af og til bliver business.

Jeg skriver alt fra digte, til børnerim, historier og magiske fortællinger – og nogle af mine tekster har fundet vej til trykkeriet. Andre ligger på harddisken og slumrer, indtil jeg endda tager dem frem og puster liv i dem igen.

 

Det er ikke altid mine egne tekster, der får mit hjerte til at hamre og fingrene til at flyve til tasterne.

Nogle gange bruger jeg min kærlighed til det engelske sprog og oversætter bøger. Oversættelse er sprogets udøvende kunstart, og jeg elsker at krybe ind i en tekst, fange dens stemme og formidle den på det nye sprog. Det er sjældent en ord-for-ord-øvelse, tværtimod, men en balanceret formidling af mening.

Andre gange trækker jeg på mine erfaringer fra fem år i forlagsbranchen og smøger ærmerne op, hvis jeg falder over en historie, jeg synes skal udgives på dansk.

 

Mine tekster er altid autentiske og nærværende – og ret ofte med et glimt i øjet eller passende antal dråber hjerteblod.

Tekster skal kunne mærkes … de skal krybe ind under huden på os, så vi ikke kan undslippe deres budskaber. De skal strutte at liv, sprudle af nærvær og fortælle en historie… de må aldrig blive ligegyldige og kedsommelige.

 

De tekster, jeg tænder mest på, er historier … både de virkelige og dem, der er fundet på. Indrømmet – jeg holder især af dem, der vokser frem af fri fantasi, men de giver ikke altid salt til livets karameller. Jeg sluger dem i stedet som ivrig læser.

Men for at være en god fortæller, skal man også være en god lytter … så jeg lytter altid efter historien bag de mennesker, jeg møder.   

 

Historier er en magisk struktur, der ligger som kildekode i menneskets sind. Vi forstår ganske enkelt verden og hinanden bedre, når vi får informationer serveret i form af en vedkommende historie.

Uanset hvem jeg skriver til, så ved jeg, at personen har følelser, og at de følelser er nøglen til at etablere kommunikation.  Det er i kontakten med følelser, vi kan mødes i forståelse og skabe den største forandring.

Brudstykker
20150107_221948_edited_edited.png

Brudstykke 1

Barndom

Da jeg gik i 3. klasse bad vores dansklærer os om at skrive en stil om vores hobby. Jeg gik til opgaven med ildhu og passion og fortalte om, hvordan jeg samlede på små regnbuefarvede skyer, som jeg fangede i kirketårne. Du har sikkert gættet, at den stil var det pure opspind – og jeg foretrak da også, når opgaven lød på fristil. De tog mig og mine sagesløse lærere på rejse til fjerne universer og magiske verdener, og jeg blev ofte spået en fremtid på forfatterskolen. Måske skulle jeg have lyttet til den feedback, men det gjorde jeg ikke …

20150713_142537.jpg

Brudstykke 2

Ungdom

I stedet læste jeg mere og mere … men mistede  nok modet til at skrive selv. Jeg mærkede igen gløden i fingrene og pirren i sindet, da jeg som studerende fik lov til at oversætte fantasifulde børne- og ungdomsbøger for det forlag, jeg arbejdede for, mens jeg læste stor litteratur på mit studie og drømte
om en karrierer i bogbranchen. En arrogant redaktør fortalte mig så i den sikkert bedste mening, at jeg godt kunne pakke min universitetsuddannelse sammen eller smutte …

iron-89174_1920.jpg

Brudstykke 2

Voksenliv

Det råd lyttede jeg desværre til og fik mig et ”rigtigt” job i det private erhvervsliv, hvor jeg tilbragte de næste 12 år med at opføre mig (og skrive) mere og mere ”corporate”. Altid var der dog en fortælletrold, der kæmpede for at slippe ud. Den viste sig i glimt, når jeg kom til at skrive interne artikler i film noir stil, og i en stigende følelse af, at der var historier, jeg ikke fik fortalt. Og som man siger, the rest is history …

Du kan se nogle af mine udgivelser her

Det siger andre
Abstract Lights

“TAK for to fantastiske bud på et vigtigt eventyr. Jeg har læst dem for mig selv og læst dem højt for min ældste datter. Det første, der slår mig, er, at de begge er skrevet på en måde, der gør dem lette, næste syngende, at læse højt. Jeg synes virkelig, de er velskrevet og har alt det, et rigtigt eventyr skal have. Jeg er glad for, at du vil skrive til Min Bedste Bog. Jeg er SÅ begejstret for de historier, du allerede har skrevet, og jeg ved, at der gemme sig mange flere i dig“

—  

Hella Kaae Sørensen,

   Ejer af firmaet Min Bedste Bog